EtusivulleTutustu ravintolaamme!CaveMenuYhteystiedot
 

     Kuvagalleria
 Ateria historian valossa


Ravintola Sesamin holvit ovat ainutlaatuisia Pietarsaaressa ja niiden historia on täynnä dramatiikkaa. Tarkkaa tietoa holvien rakennusajasta ei ole, mutta ne lienevät rakennettu 1700-luvun aikana. Niitä käytettiin luultavasti Strengbergin tupakkatehtaan varastona.
Illalla 2. syyskuuta vuonna 1835 tapahtui jotain, joka muutti koko Pietarsaaren historian: tuhoisa palo sai alkunsa ulkorakennuksesta suurin piirtein nykyisen Etelänummikadun ja Otto Malminkadun risteyksessä. Se levisi nopeasti ja hävitti suuren osan kaupungista. Holvimme välttyivät tulipalolta ja tästä syystä ne ovat tänä päivänä yhdet harvoista rakennuksista keskustassa, jotka ovat säilyneet ajalta ennen paloa.  

Vuonna 2002 ravintola Sesam kaivoi vanhat holvit esiin ja restauroi ne varovaisesti. Ne säilytettiin mahdollisimman alkuperäisessä muodossaan. Olemme ylpeitä ja onnellisia siitä, että voimme elävöittää osaa Pietarsaaren historiasta ja toivotammekin teidät tervetulleiksi holveihin, jotka on nimetty historian kulkuun vaikuttaneiden ihmisten mukaan. Näitä ovat
Sesam
 

Kuningatar Kristiinan holvi

1700-luvulta peräisin olevat holvimme tuovat ainutlaatuiset puitteet ja tunnelman erilaisiin tilaisuuksiin sekä ruokailuun. Holvit on kunnostettu ja sisustettu niiden historiallista perintöä ajatellen. Kuningatar Kristiinan holvissa tarjoamme paikan 70 vieraalle sekä à la carte-ruokaa ympäristössä, jossa nykyaika kohtaa historian.

Sesam
 

Valkoinen holvi

Valkoinen holvimme on avoinna niin lounasbuffetin vieraille kuin myös à la carten vieraille. Ravintolamme tarjoaa laajan lounasvalikoiman, johon kuuluu vaihtoehtoja intialaisista ruoista pizzaan. Ravintola Sesamissa on paikkoja sekä pienille, intiimeille ravintolahetkille että isommille seurueillekin.

Sesam
 

Ebban holvi (Sofian holvi)

Ebban holvissa jopa 35 hengen seurue voi aterioida häiriöttä. Holvi sijaitsee erillään ravintolan muista osista ja on ryhmien varattavissa.  Täällä voit myös vuokrata ja käyttää videoprojektoriamme.   

Gustav
Gustavin holvi on hyvä vaihtoehto niille, jotka haluavat aterioida kahdestaan. Me ravintola Sesamissa toivomme asiakkaidemme löytävän juuri haluamansa. Tästä syystä meillä on myös laaja ruokalista. johon sisältyvät sekä klassinen gourmetruoka että intialaiset erikoisuudet. Tandooriuunissamme grillatut intialaiset ruokalajit ovat suorastaan ainutlaatuinen makuelämys. 

Raatihuoneenkatu 5 - 68600 - Pietarsaari - 06/723 7003 - info@sesam-cave.fi

På svenska